Jeśli szukacie miejsca na zorganizowanie przyjęcia to dobrze trafiliście!

Organizacja przyjęć

Poza standardowymi usługami hotelarsko-gastronomicznymi organizujemy wszelkiego rodzaju imprezy okolicznościowe, bankiety, wesela, a także szkolenia i konferencje w klimatyzowanych salach. Oferujemy również usługi cateringowe.

Przykładowe menu na imprezy


Menu ma charakter przykładowy, może być modyfikowany

  • Menu I

    ZUPA


    • Rosół z makaronem
      lub
    • Zupa Gulaszowa

     

     

    DANIE GŁÓWNE


    • Tradycyjna pierś z kurczaka podawana z ziemniakami zapiekanymi lub z wody + zestaw surówek
      lub
    • Karczek w sosie pieczeniowym podawany z kluseczkami śląskimi i buraczkami na ciepło

    BUFET ZIMNY (półmiski na stole)


    • Wedliny i mięsa pieczone
    • Schab po warszawsku
    • Jajka w majonezie ze szczypiorkiem
    • Śledź na dwa sposoby
    • Konserwanty
    • Pieczywo
    • Tatar

    NAPOJE


    • kawa,herbata (z zaparzaczy) – bez ograniczeń
    • soki owocowe (0,5l na osobę)
    • woda mineralna z cytryną i miętą (0,5l na osobę)
    Cena pakietu – 55 zł za osobę
  • Menu II

    ZUPA


    • Flaczki wołowe z pieczywem
      lub
    • Strogonow

     

    DANIE GŁÓWNE


    • Roladka schobowa z suszonymi pomidorami, zawijana bekonem podawana z ziemniakami zapiekanymi lub z wody + zestaw surówek
      lub
    • Pierś z kurczaka faszerowana cukinią i grilowana papryką w sosie serowym,podawane z opiekanymi ziemniakami lub z wody + zestaw surówek

    BUFET ZIMNY (półmiski na stole)


    • Wedliny i mięsa pieczone
    • Schab po warszawsku
    • Jajka w majonezie ze szczypiorkiem
    • Śledź na dwa sposoby
    • Konserwanty
    • Pieczywo
    • Tatar

    BUFET GORĄCY (do wyboru jedno danie)


    • Strogonow
    • Flaczki wołowe
    • Staropolski żurek z jajkiem i kiełbaska podawany w chlebku
    • Krokiety z mięsem lub bułeczka pieczarkowa zapiekana serem ,barszczyk czerwony
    • Pieczone udko z pieczarkami podawane z opiekanymi ziemniakami z warzywami
    • Mix pierogów (z kapustą i grzybami ,z mięsem ,ruskie)

    SAŁATKI (do wyboru 2 rodzaje)


    • Grecka
    • Gyros
    • Jarzynowa
    • Pieczarkowo porowa

    NAPOJE


    • kawa, herbata (z zaparzaczy) – bez ograniczeń
    • soki owocowe (0,5l na osobę)
    • woda mineralna z cytryną i miętą (0,5l na osobę)
    Cena pakietu – 100 zł za osobę
  • Menu III

    ZUPA


    • Rosół z makaronem
      lub
    • Strogonow

     

    DANIE GŁÓWNE


    • Roladka schabowa podawana z ziemniakami zapiekanymi lub z wody bukiet warzyw gotowanych na parze
      lub
    • Pieczony schab w sosie kurkowym podawana z ziemniakami zapiekanymi lub z wody + zestaw surówek

    BUFET ZIMNY (półmiski na stole)


    • Wędliny i mięsa pieczone
    • Schab po warszawsku
    • Roladki z łososia
    • Śledź na dwa sposoby
    • Pomidor z mozzarellą w sosie koperkowym
    • Roladki z torilli
    • Tatar

    BUFET GORĄCY (do wyboru jedno danie)


    • Strogonow
    • Flaczki wołowe
    • Świętokrzyski żurek z jajkiem i kiełbaska
    • Krokiety z mięsem lub bułeczka pieczarkowa zapiekana serem, barszczyk czerwony
    • Karczek w sosie pieczeniowym podawany z kluseczkami śląskimi i buraczkami na ciepło
    • Pieczone udko z pieczarkami podawane z opiekanymi ziemniakami z warzywami gotowanymi
    • Mix pierogów (z kapustą i grzybami, z mięsem, ruskie)

    SAŁATKI (do wyboru 2 rodzaje)


    • Grecka
    • Gyros
    • Jarzynowa
    • Pieczarkowo porowa
    • Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem, grzankami i pestkami dyni
    • Sałatka Nicejska

    BUFET DESEROWY (na paterach na stole)


    • Patery ciast (mix)
    • Półmiski świerzych owoców sezonowych
    • Deser lodowy z owocami i bitą śmietaną

    NAPOJE


    • kawa, herbata (z zaparzaczy) – bez ograniczeń
    • soki owocowe (0,5l na osobę)
    • woda mineralna z cytryną i miętą (0,5l na osobę)
    Cena pakietu – 115 zł za osobę
  • Menu IV

    PRZYSTAWKA (do wyboru jedna)


    • Tatar ze śledzia po węgiersku
    • Tatar z łososia na grzance z czerwoną cebulką
    • Caprese z pomidorami koktajlowymi i mozzarellą na liściach rukoli
    • Grilowany kurczak na pierzynce z sałaty

    ZUPA (do wyboru jedna)


    • Rosół z makaronem z natką pietruszki
      lub
    • Rosół po szlachecku z natką pietruszki
    • Flaczki wołowe
    • Zupa krem z zielonego groszku z grzankami
    • Zupa krem paprykowo-pomidorowa ze śmietaną i swieżą bazylią
    • Zupa krem dyniowa z grzankami ze śmietaną
    • Zupa krem pieczarkowa
    • Zupa Kociołek Babajagi

     

    DANIE GŁÓWNE (do wyboru jedno)


    • Roladka schabowa z suszonymi pomidorami, zawijana bekonem, podawana z ziemniakami zapiekanymi lub z wody + zestaw surówek
    • Polędwiczki wieprzowe z puree ziemniaczanym z marchewką karmelizowaną
    • Pieczony schab w sosie kurkowym podawany z ziemniakami zapiekanymi lub z wody + zest.surówek
    • Grilowana pierś z ananasem i żurawiną zapiekana z serem, podawane z ryżem + zest.surówek
    • Pierś z kurczaka z cukinią i grilowaną papryką w sosie serowym podawane z ziemniakami zapiekanymi lub z wody + zest.surówek
    • Kotlet schabowy lub filet z kurczaka panierowany z ziemniakami zapiekanymi lub z wody + zest.surówek
    • Filet z ryby podawany z ziemniakami zapiekanymi lub z wody + zest.surówek
    • Karczek w sosie z kluskami śląskimi i buraczkami na ciepło

    BUFET ZIMNY (do wyboru 4)


    • Wędliny i mięsa pieczone
    • Schab po warszawsku
    • Śledź na trzy sposoby
    • Pólmisek serów
    • Jajka w majonezie ze szczypiorkiem
    • Jajka faszerowane tuńczykiem
    • Konserwanty
    • Roladki z torilli
    • Roladki z łososia
    • Galaretka wieprzowa
    • Tatar wołowy
    • Pieczywo

    BUFET GORĄCY (do wyboru jedno danie)


    • Strogonow
    • Flaczki wołowe
    • Staropolski żurek z jajkiem i kiełbaską
    • Barszczyk czerwony z mięsnym krokietem lub bułeczką z pieczarkami zapiekaną serem
    • Pieczone udko z pieczarkami podawane z opiekanymi ziemniakami z warzywami na parze
    • Szaszłyk drobiowy w sosie musztardowo miodowym podawany z ziemniakami opiekanymi + zest.surówek
    • Karczek w kapuście podawany z ziemniakami zapiekanymi lub z wody + zest.surówek
    • Filet z kurczaka panierowany z ziemniakami zapiekanymi lub z wody + zest.surówek

    SAŁATKI (do wyboru 2 rodzaje)


    • Grecka
    • Gyros
    • Jarzynowa
    • Jarzynowa w szynce
    • Pieczarkowo porowa
    • Sałatka Cezar
    • Klasyczna sałatka Caprese
    • Sałatka ze szpinakiem i kurczakiem

    BUFET DESEROWY (na paterach na stole)


    • Stolik z ciastami
    • Stolik z świeżymi owocami sezonowymi
    • Deser lodowy z owocami i bitą smietaną lub szarlotka na ciepło z lodami

    NAPOJE


    • kawa, herbata (z zaparzaczy) – bez ograniczeń
    • soki owocowe (0,5l na osobę)
    • napoje gazowane Coca cola, Fanta, Sprite, (0,5l na osobę)
    • woda mineralna z cytryną i miętą (0,5l na osobę)
    Cena pakietu – 100 zł za osobę
  • Menu V

    PRZYSTAWKA (do wyboru jedna)


    • Tatar ze śledzia po węgiersku
    • Tatar z łososia na grzance z czerwoną cebulką
    • Caprese z pomidorami koktajlowymi i mozzarellą na liściach rukoli
    • Grilowany kurczak na pierzynce z sałaty

    ZUPA (do wyboru jedna)


    • Rosół z makaronem z natką pietruszki
      lub
    • Rosół po szlachecku z natką pietruszki
    • Flaczki wołowe
    • Zupa krem z zielonego groszku z grzankami
    • Zupa krem paprykowo-pomidorowa ze śmietaną i swieżą bazylią
    • Zupa krem dyniowa z grzankami ze śmietaną
    • Zupa krem pieczarkowa
    • Zupa Kociołek Babajagi

     

    DANIE GŁÓWNE (do wyboru jedno)


    • Roladka schabowa z suszonymi pomidorami, zawijana bekonem, podawana z ziemniakami zapiekanymi lub z wody + zestaw surówek
    • Polędwiczki wieprzowe z puree ziemniaczanym z marchewką karmelizowaną
    • Pieczony schab w sosie kurkowym podawany z ziemniakami zapiekanymi lub z wody + zest.surówek
    • Grilowana pierś z ananasem i żurawiną zapiekana z serem, podawane z ryżem + zest.surówek
    • Pierś z kurczaka z cukinią i grilowaną papryką w sosie serowym podawane z ziemniakami zapiekanymi lub z wody + zest.surówek
    • Kotlet schabowy lub filet z kurczaka panierowany z ziemniakami zapiekanymi lub z wody + zest.surówek
    • Filet z ryby podawany z ziemniakami zapiekanymi lub z wody + zest.surówek
    • Karczek w sosie z kluskami śląskimi i buraczkami na ciepło

    BUFET ZIMNY (do wyboru 6)


    • Wędliny i mięsa pieczone
    • Schab po warszawsku
    • Śledź na trzy sposoby
    • Pólmisek serów
    • Jajka w majonezie ze szczypiorkiem
    • Jajka faszerowane tuńczykiem
    • Konserwanty
    • Roladki z torilli
    • Roladki z łososia
    • Galaretka wieprzowa
    • Tatar wołowy
    • Pieczywo

    BUFET GORĄCY (do wyboru dwa dania)


    • Strogonow
    • Flaczki wołowe
    • Staropolski żurek z jajkiem i kiełbaską
    • Barszczyk czerwony z mięsnym krokietem lub bułeczką z pieczarkami zapiekaną serem
    • Pieczone udko z pieczarkami podawane z opiekanymi ziemniakami z warzywami na parze
    • Szaszłyk drobiowy w sosie musztardowo miodowym podawany z ziemniakami opiekanymi + zest.surówek
    • Karczek w kapuście podawany z ziemniakami zapiekanymi lub z wody + zest.surówek
    • Filet z kurczaka panierowany z ziemniakami zapiekanymi lub z wody + zest.surówek

    SAŁATKI (do wyboru 2 rodzaje)


    • Grecka
    • Gyros
    • Jarzynowa
    • Jarzynowa w szynce
    • Pieczarkowo porowa
    • Sałatka Cezar
    • Klasyczna sałatka Caprese
    • Sałatka ze szpinakiem i kurczakiem

    BUFET DESEROWY (na paterach na stole)


    • Stolik z ciastami
    • Stolik z świeżymi owocami sezonowymi
    • Deser lodowy z owocami i bitą smietaną lub szarlotka na ciepło z lodami

    NAPOJE


    • kawa, herbata (z zaparzaczy) – bez ograniczeń
    • soki owocowe (0,5l na osobę)
    • napoje gazowane Coca cola, Fanta, Sprite, (0,5l na osobę)
    • woda mineralna z cytryną i miętą (0,5l na osobę)
    Cena pakietu – 120 zł za osobę
  • Alkohole

    Rodzaj i ilość alkoholu do ustalenia. Zakaz spożywania własnego alkoholu w restauracji Tkalnia Smaku Świętokrzyskiego.


    CENY WYBRANYCH NAPOJÓW I ALKOHOLI


    Napój Cena
    Soki owocowe, Coca-Cola 8,00 zł/litr
    Woda mineralna n/g z cytryną i świerzą mietą 4,50 zł/litr
    Piwo Żywiec / Lech 0,5l 5,50 zł/but
    Wino półwytrawne 35,00 zł/but
    Wino połsłodkie 35,00 zł/but
    Wino Martini 0,5l 35,00 zł/but
    Wódka Czysta de Luxe 0,5l 30,00 zł/but
    Wódka Stock 0,5l 40,00 zł/but
    Wódka Stumbras 0,5l 45,00 zł/but
    Wódka Finlandia 0,5l 55,00 zł/but
    John Walker Red Labell 0,7l 120,00 zł/but
    Jack Daniels 0,7l 160,00 zł/but

Lokalizacja

Bodzentyn, ul. Suchedniowska 19c
26-010 Bodzentyn
Świętokrzyskie, Polska

Koziołek Bodzentyn

Godziny otwarcia

Pon. – Czw. 08:00 - 22:00
Pt. 08:00 - 23:00
Sb. - Nd. 09:00 - 23:00