Organizacja przyjęć
Przykładowe menu na imprezy
Menu ma charakter przykładowy, może być modyfikowany
Menu I
PROPOZYCJA I (3 godzinna)
ZUPA
- Domowy rosół z makronem
- Krem z pieczonych pomidorów z mascarpone z bagietką czosnkową
- Węgierska zupa gulaszowa
DANIE GŁÓWNE (do wyboru jedno danie)
- Schab pieczony w sosie kurkowym podawany z ziemniakami zapiekanymi + zestaw surówek
- Schab marnowany w ziołach w sosie własnym podany z kluskami śląskie i zasmażane buraczki
- Zawijaniec drobiowy w chrupiącej panierce z masełkiem ziołowym podany z ziemniakami + zestaw surówek
- Filet drobiowy nadziewany serem feta i suszonymi pomidorami podawana z ziemniakami opiekanymi, zestaw surówek
PRZEKĄSKI ZIMNE (do wyboru 3)
- Półmisek wędlin i pasztetów własnych
- Śledź po staropolsku, śledź w śmietanie
- Deska serów z krakersami i winogronami
- Jajka faszerowane łososiem oraz szynką
- Roladki z tortilli z szynką i grillowanym kurczakiem
- Pieczywo (standard)
SAŁATKI (do wyboru 2)
- Sałatka hawajska z ryżem, kurczakiem i ananasem
- Sałatka gyros
- Jarzynowa w szynce
- Nicejska sałatka z tuńczykiem i jajkiem
- Sałatka z totrelini i kurczakiem
CIASTO
- Stolik z ciastami (mix 4 rodzaje)
NAPOJE
- kawa, herbata
- soki owocowe
- napoje gazowane
- woda mineralna z cytryną i miętą
Cena powyżej 20 osób – 140 zł za osobę
Cena poniżej 20 osób – 160 zł za osobę
* Rodzaj i ilość alkoholu do ustalenia.
* Zakaz spożywania własnego alkoholu w restauracji Tkalnia Smaku Świętokrzyskiego.
* Wniesienie własnego alkoholu może skutkować opłata korkową tj.10zł. od oosoby.
* Menu ma charakter przykładowy, może być modyfikowany.
* Czas przyjęcia max. 3 godzin od godziny wpisanej w umowie
Menu II
PROPOZYCJA II (4 godzinna)
ZUPA
- Tradycyjny rosół z wielu mięs z makaronem wiejskim
- Aksamitny krem z pomidorów z świeżą bazylią
- Węgierska zupa gulaszowa
DANIE GŁÓWNE (do wyboru jedno danie)
- Filet drobiowy w sezamie podawana z ziemniakami opiekanymi, zestaw surówek
- Filet z kurczaka nadziewany papryką i cukinią z ziemniakami, zestaw surówek
- Soczysty schab w sosie borowikowym z kluseczkami i buraczkami zasmażanymi
- Schab w sosie z kurkowym z kluseczkami + zestaw surówek
- Pierś z kurczaka panierowana pestkami słonecznika i sezamu z ziemniakami hasselback + zest. surówek
- Kieszonka drobiowa ze szpinakiem, ricottą i sosem z rucoli podawane z opiekanymi ziemniakami
- Roladki drobiowe ze szpinakiem i mozzarellą w sosie serowym z kopytkami i buraczkami
PRZEKĄSKI ZIMNE (do wyboru 4)
- Półmisek wędlin i pasztetów własnych z ćwikłą i chrzanem
- Deska serów z krakersami i winogronami
- Roladki z tortilli z grillowanym kurczakiem
- Roladki z łososia wędzonego
- Jajka faszerowane łososiem oraz szynką
- Nicejska sałatka z tuńczykiem i jajkiem
- Sałatka jarzynowa zawijana w szynce
- Tatar wołowy na liściu cykorii
- Pieczywo
SAŁATKI (do wyboru 2)
- Grecka
- Gyros
- Jarzynowa w szynce
- Carpaccio z buraka i gruszki
- Sałatka z totrelini i kurczakiem
- Klasyczna sałatka Caprese
DESEROWO
- Stolik z ciastami (mix 4 rodzaje)
- Stolik z świeżymi owocami sezonowymi
- Deser lodowy
NAPOJE
- kawa, herbata
- soki owocowe 0,5 l na osobę
- napoje gazowane 0,5 l na osobę (Coca cola, Fanta, Sprite)
- woda mineralna z cytryną i mietą
Cena powyżej 20 osób – 160 zł za osobę
Cena poniżej 20 osób – 180 zł za osobę
* Rodzaj i ilość alkoholu do ustalenia.
* Zakaz spożywania własnego alkoholu w restauracji Tkalnia Smaku Świętokrzyskiego.
* Menu ma charakter przykładowy, może być modyfikowany.
* Czas przyjęcia max. 8 godzin od godziny wpisanej w umowie
Menu III
PROPOZYCJA III (6 godzinna)
ZUPA
- Tradycyjny rosół z wielu mięs
- Zupa gulaszowa
- Krem ze świeżych pomidorów z serkiem mascarpone i bagietką czosnkową
- Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
DANIE GŁÓWNE (do wyboru dwa dania)
- Schab pieczony w sosie kurkowym podawany z ziemniakami zapiekanymi + zestaw surówek
- Schab pieczony w sosie borowikowym podawany z ziemniakami zapiekanymi + zestaw surówek
- Pieczeń wieprzowa podawana z kluskami śląskimi i buraczkami
- Pierś z kurczaka panierowana w sezamie z ziemniakami hasselback + zestaw surówek
- Kieszonka drobiowa ze szpinakiem, ricottą i sosem z rucoli podawane z opiekanymi ziemniakami
- Szaszłyk drobiowy w sosie musztardowo miodowym podawany z ziemniakami opiekanymi
+ zestaw surówek
- Pierś z kurczaka podawana z kaszą bul gur, bukiet warzyw
- Roladki drobiowe ze szpinakiem i mozzarellą w sosie serowym z kopytkami i buraczkami
- Filet z Dorsza w warzywach podawany z kaszotto z kaszy + zestaw surówek
- Pierogi z mięsem i kapustą / pierogi ruskie (wydawane na półmiskach)
- Żur na zakwasie żytnim z jajkiem i białą kiełbasą
PRZEKĄSKI ZIMNE (do wyboru 4)
- Wędliny i mięsa pieczone
- Wybór pasztetów (wieprzowy, wieprzowy z żurawiną, drobiowy)
- Śledź po staropolsku, śledź w sosie śmietanowym
- Tatar wołowy w mini foremkach
- Półmisek serów pleśniowych
- Jajka faszerowane, jajka w majonezie ze szczypiorkiem
- Tymbaliki wieprzowe - galaretki
- Roladki z tortilli z szynką i grillowanym kurczakiem, świeżymi warzywami
- Łosoś rolowany w ogórku
- Bruchetta z łososiem i serkiem kremowym
- Pieczywo i masło smakowe (standard)
SAŁATKI (do wyboru 2)
- Grecka
- Gyros
- Jarzynowa w szynce
- Carpaccio z buraka i gruszki
- Sałatka z totrelini i kurczakiem
- Klasyczna sałatka Caprese
DESEROWO
- Stolik z ciastami i deserkami (mix 4 rodzaje)
- Stolik z świeżymi owocami sezonowymi
- Sałatki owocowe w pucharkach
- Deser lodowy
NAPOJE
- kawa, herbata
- soki owocowe 0,5 l na osobę
- napoje gazowane 0,5 l na osobę (Coca cola, Fanta, Sprite)
- woda mineralna z cytryną i miętą
Cena powyżej 20 osób – 190 zł za osobę
Cena poniżej 20 osób – 200 zł za osobę
* Rodzaj i ilość alkoholu do ustalenia.
* Zakaz spożywania własnego alkoholu w restauracji Tkalnia Smaku Świętokrzyskiego.
* Menu ma charakter przykładowy, może być modyfikowany.
Menu IV
PROPOZYCJA IV (8 godzinna)
PRZYSTAWKA (do wyboru)
- Roladka z szynki z farszem z kremowego serka i papryki
- Tatar z łososia na grzance z czerwoną cebulką
- Grillowany kurczak na pierzynce z sałaty
- Roladki z szynki dojrzewającej z rucolą, suszonym pomidorem i parmezanem
ZUPA
- Tradycyjny rosół z wielu mięs
- Zupa gulaszowa
- Krem ze świeżych pomidorów z serkiem mascarpone i bagietką czosnkową
- Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
DANIE GŁÓWNE (do wyboru trzy dania)
- Żur na zakwasie żytnim z jajkiem i białą kiełbasą
- Barszczyk czerwony z krokietem, pasztecikiem lub bułeczką z pieczarkami zapiekaną serem
- Schab pieczony w sosie kurkowym podawany z ziemniakami zapiekanymi + zest. surówek
- Schab pieczony w sosie borowikowym podawany z ziemniakami zapiekanymi + zest. surówek
- Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowo – sezamowym, purre z ziemniaków, marchewka karmelizowana
- Pieczeń wieprzowa, kluski śląskie + zestaw surówek
- Pierś z kurczaka panierowana pestkami słonecznika i sezamu z ziemniakami hasselback + surówek
- Kieszonka drobiowa ze szpinakiem, ricottą i sosem z rucoli podawane z opiekanymi ziemniakami
- Szaszłyk drobiowy w sosie musztardowo miodowym podawany z ziemniakami opiekanymi
+ zest.surówek
- Pierś z kurczaka podawana z kaszą bulgur, bukiet warzyw
- Roladki drobiowe ze szpinakiem i mozzarelą w sosie serowym z kopytkami i buraczkami
- Filet z Dorsza w warzywach podawany z kaszotto z kaszy + zest. surówek
- Pierogi z mięsem i kapustą / pierogi ruskie (wydawane na półmiskach)
PRZEKĄSKI ZIMNE (do wyboru 5)
- Wędliny i mięsa pieczone
- Wybór pasztetów (wieprzowy, wieprzowy z żurawiną, drobiowy)
- Śledź po staropolsku, śledź w sosie śmietanowym
- Tatar wołowy w mini foremkach
- Półmisek serów pleśniowych
- Jajka faszerowane, jajka w majonezie ze szczypiorkiem
- Tymbaliki wieprzowe - galaretki
- Roladki z tortilli z szynką i grillowanym kurczakiem, świeżymi warzywami
- Łosoś rolowany w ogórku
- Bruchetta z łososiem i serkiem kremowym
- Pieczywo i masło smakowe (standard)
SAŁATKI (do wyboru 3)
- Grecka
- Gyros
- Jarzynowa w szynce
- Carpaccio z buraka i gruszki
- Sałatka z totrelini i kurczakiem
- Klasyczna sałatka Caprese
DESEROWO
- Stolik z ciastami i deserkami (mix 4 rodzaje)
- Stolik z świeżymi owocami sezonowymi
- Sałatki owocowe w pucharkach
- Deser lodowy
NAPOJE
- kawa, herbata
- soki owocowe 0,5 l na osobę
- napoje gazowane 0,5 l na osobę (Coca cola, Fanta, Sprite)
- woda mineralna z cytryną i mietą
Cena powyżej 20 osób – 230 zł za osobę
Cena poniżej 20 osób – 250 zł za osobę
* Rodzaj i ilość alkoholu do ustalenia.
* Zakaz spożywania własnego alkoholu w restauracji Tkalnia Smaku Świętokrzyskiego
* Menu ma charakter przykładowy, może być modyfikowany.
* Czas przyjęcia max. 8 godzin od godziny wpisanej w umowie
Alkohole
Rodzaj i ilość alkoholu do ustalenia. Zakaz spożywania własnego alkoholu w restauracji Tkalnia Smaku Świętokrzyskiego.
CENY WYBRANYCH NAPOJÓW I ALKOHOLI
Napój | Cena |
---|---|
Soki owocowe, Coca-Cola | 12,00 zł/litr |
Woda mineralna n/g z cytryną i świerzą mietą | 6,00 zł/litr |
Piwo Żywiec / Lech 0,5l | 6,00 zł/but |
Wino półwytrawne | 22,00 zł/0,5l |
Wino połsłodkie | 22,00 zł/0,5l |
Wino Martini 0,5l | 35,00 zł/but |
Wódka Wyborowa | 35,00 zł/but |
Wódka Stock 0,5l | 35,00 zł/but |
Wódka Stumbras 0,5l | 40,00 zł/but |
Wódka Finlandia 0,5l | 50,00 zł/but |
John Walker Red Labell 0,7l | 120,00 zł/but |
Jack Daniels 0,7l | 160,00 zł/but |